A málna varázslatos íze egy kis palackba zárva. Amint kinyílik a pálinkásüveg és az ital a pohárba kerül, szinte csodálkozunk, hogy miért nem piros, mint a málnaszörp. Hogyan lehet egy áttetsző színtelen folyadék ilyen áthatóan illatos, ilyen csábítóan édes, mintha a friss, lédús, zamatos bogyókat most szedtük volna a tüskés bokorról. A málnából készült párlat minden másnál jobban őrzi az eredeti gyümölcs zamatát, ugyanakkor letisztult ízével a legnemesebb pálinkák közé emeli ezt az italt. Édessége ellenére nem likőrös, mégis lágyan simogat, újabb és újabb kóstolásra csábít. Nagyon nőies, nagyon csalóka, ellenállhatatlan. Nem hiába hívják néhány környéken „leányfektetőnek”. Egy-két pohárka málna pálinka a bódulathoz és a többi már a legény dolga.