A minőségi alkoholos italok kedvelőinek bizonyára nem a whisky jut eszébe elsőként Japánról, azonban a Nikka from the Barrel a tökéletes példa arra, hogy az ázsiai szigetország is képes nagyot alkotni ebben a kategóriában.
Olyannyira, hogy ez a fahordóban érlelt whisky 2011-ben még WWA aranyérmet is elért, ami nem meglepő, hiszen már illatával képes kellemesen trópusi gyümölcsös hatást felidézni az orrunkban, méghozzá csipetnyi sherrys és egyéb fűszeres aroma társaságában.
Ez a komplexitás természetesen az ízvilág tekintetében is megfigyelhető, a krémesen karamellás és malátás alapokra ugyanis a citrusfélékből eredeztethető frissesség egy enyhe füstös jelleggel párosul, méghozzá hosszú lecsengés társaságában, ami az utolsó pillanatokig fűszeresen kesernyés marad.
Karakteres jelleme miatt a Nikka from the Barrel fogyasztása leginkább önmagában javasolt, behűtéssel vagy egy kevéske jéggel vegyítve pedig még jobban képes kidobni a benne lakozó aromákat.